• Tijdelijke personenlift
  • Amsterdam
  • Noord-Holland
  • reco-trap-renovatie-venserpolder-metrostation

Amsterdam 29 jan. 2018: In Amsterdam moderniseert Hegeman+ Bouw & Infra maar liefst 16 metrostations. RECO ondersteunt Hegeman+ met het voor de reizigers 100% barrièrevrij toegankelijk houden van de perrons. Na metrostation van der Madeweg (2016) en station Spaklerweg (2017) heeft RECO haar materieel dit keer ingezet op station Venserpolder.

Tijdens de stationsmodernisatie worden ook de bestaande personenliften gemoderniseerd. Om de weggevallen liftcapaciteit op te vangen, heeft Hegeman+ wederom gekozen voor de inzet van een tijdelijke personenlift. Hegeman+ had hierbij de wens de tijdelijke lift centraal naast de toegang naar de perrons op te stellen. Aangezien deze opstellocatie overdekt wordt door het stationsgebouw, kon deze plek niet middels een telescoopkraan bereikt worden.

RECO Lift Solutions heeft dit opgelost door de inzet van een tijdelijke GEDA P18S personenlift. Deze tijdelijke personenlift heeft als voordeel dat de basis module relatief licht van gewicht- en compact is, waardoor deze eenvoudig per heftruck naar moeilijk te bereiken opstellocaties getransporteerd kan worden.

reco-lift-renovatie-project-venserpolder

Aanleg vide

Om in het centrale deel van station Venserpolder meer licht te creëren, heeft de eindopdrachtgever (Gemeente Amsterdam) besloten om in de bestaande perronconstructie een vide uit te zagen. Om hiervoor het gezaagde betonpuin veilig op te vangen, heeft RECO hiervoor van Layher Allround een zogenaamde crash deck aangelegd waar reizigers veilig onderdoor konden lopen. Na deze werkzaamheden kon RECO de vide gebruiken om wederom van Layher Allround een publieksvriendelijke trappentoren te plaatsen. Hiermee leidt RECO de reizigersstroom volledig om de centrale toegangshal, zodat Hegeman+ hier tijdens haar werkzaamheden geen hinder van ondervindt.

RECO als totaalleverancier

“RECO heeft een uitstekende track record als het gaat om moderniseringsprojecten op stationsomgevingen, waarbij hoge volumes reizigers tijdelijk omgeleid moeten worden maar toegankelijkheid gewaarborgd moet blijven. Hierbij leveren ze onder één dak maatwerkoplossingen voor zowel aannemers als reizigers” aldus Julian Pot, Hoofduitvoerder bij Hegeman+. “Dat we al deze oplossingen bij één leverancier kunnen betrekken, is voor ons als aannemer zeer prettig werken. In het werk zien we dit terug in een vlotte- soepele uitvoering, waarbij de belangen van de eindgebruikers (de reizigers) nooit uit het oog worden verloren”.

Geen andere partijen betrokken.

Hier kunt u een vrijblijvende offerte of adviesgesprek aanvragen. Wanneer u onderstaande gegevens hebt ingevuld dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact gegevens

* Verplichte velden

Bestand toevoegen

RECO SPECIAL PRODUCTS