RECO Lift Solutions helpt woningstichting in Zaandam uit de brand

RECO Lift Solutions heeft wederom laten zien alert te reageren op spoedaanvragen. Onlangs hebben wij weer een mooi staaltje van onze diensten laten zien, toen onze hulp in Zaandam werd ingeroepen door woningstichting Rochdale. In een woningcomplex aan de Lucy Stonestraat functioneerde door oververhitting van de hydraulische installatie de bestaande lift niet meer. De benodigde reparatie onderdelen bleken niet direct beschikbaar om de lift op korte termijn te repareren.

In het betreffende complex wonen veel mensen die minder valide zijn. Daarom besloot Rochdale onze expertise in te zetten en kregen wij de opdracht om op zeer korte termijn een tijdelijke lift te plaatsen.

Veiligheid voorop

Het traject van vergunningen om de voorziening te mogen plaatsen, duurt normaal gesproken 2 maanden. Vorig jaar kreeg Rochdale het echter geregeld om een soortgelijke lift al binnen 4 dagen te mogen plaatsen. Voor dit project werd de vergunningsaanvraag zelfs binnen 24 uur afgerond. Daardoor konden wij vrijwel direct aan de slag. Met behulp van een kraan met een hefgewicht van 20 ton hebben wij de liftmodules van 4,5 x 2,5 meter op elkaar geplaatst en op deze manier de tijdelijke lift opgebouwd. Na keuring kon de lift direct door bewoners op een veilige manier in gebruik worden genomen. De defecte lift wordt ondertussen grondig gerenoveerd. Het gaat zeker nog enkele weken duren voordat die weer veilig kan worden gebruikt.

Meer over tijdelijke personenliften en trapliften