• Tijdelijke personenlift
  • Örebro-stockholm
  • Zweden
  • temporary passenger elevator used for trainstation in sweden

temporary-lift-used-swedenHet spoortraject tussen Örebro en Stockholm (Mälarbanan) wordt door aannemingsmaatschappij PEAB, over een lengte van 8 km verdubbeld van 2 naar 4 sporen. PEAB heeft RECO Lift Solutions gevraagd om de tussenliggende stations (Kallhäll 2014 en Barkarby 2015) gedurende de stationsmodernisatie barrière vrij toegankelijk te houden. Het project is in 2013 begonnen en wordt in 2016 afgerond. 

De Zweedse opdrachtgever ‘Swedish Transport Administration’ heeft voorgeschreven dat er tijdens de stationsmodernisaties, geen concessies mogen worden gedaan aan het reizigerscomfort. Met de inhuur van tijdelijke RECO-personenliften heeft PEAB aan deze voorwaarde voldaan. De 4 tijdelijke RECO-personenliften van het type-PP (Plug & Play) worden voor een periode van bijna 160 weken verhuurd. De liften worden aan de uiteinden van 2 tijdelijke, over het spoor liggende, voetgangersbruggen geplaatst.

Het project wordt gekenmerkt door een strakke bouwplanning met beperkte werkruimte op de stations. Dat de Reco PP-lift in niet meer dan 4 uur geïnstalleerd wordt, was voor PEAB een belangrijk argument om voor de Reco PP-lift te kiezen.

Dankzij de gesloten liftschacht is de Reco PP-lift onder alle weersomstandigheden operationeel. Hierdoor zijn reizigers verzekerd van een hoge betrouwbaarheid. De standaard Reco-liftcabine is vergelijkbaar met de bestaande vertrouwde cabines, hetgeen bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van de Reco PP-lift. De geruisloze tractie-aandrijving (0,8 m/s) garandeert een hoge vervoerscapaciteit.

Met de keuze voor tijdelijke RECO personenliften, zet Swedish Transport Administation een nieuwe standaard in de Zweedse spoorwegen markt.  Een veilige, comfortabele en  barrière vrije toegang naar het spoor, is hiermee voor de treinreizigers gewaarborgd.

Aannemer
PEAB

Openbaar vervoer
Swedish Transport Administration


Hier kunt u een vrijblijvende offerte of adviesgesprek aanvragen. Wanneer u onderstaande gegevens hebt ingevuld dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact gegevens

* Verplichte velden

Bestand toevoegen

RECO SPECIAL PRODUCTS