Aufzugsschacht in Delfzijl nach Brand außer Betrieb: RECO kommt zur Rettung

Een week na de brand maken bewoners van de Dijkzichtflat in Delfzijl gebruik van een noodlift van RECO Aufzug Vermietung. Twee woningen werden totaal verwoest door de brand en nog eens drie appartementen liepen forse schade op. In totaal moesten 8 families bij familie en vrienden overnachten. Door de brand werd ook de liftschacht en machinekamer van de lift getroffen met twee defecte liften als gevolg. RECO Aufzug Vermietung werd benaderd en plaatste met spoed een noodlift met liftschacht. 

Woningbouw

Op woensdag 10 juli ontstond er brand op de bovenste etage van de Dijkzichtflat in Delfzijl. Door schade aan de centrale liftschacht moest er met spoed een noodlift geïnstalleerd worden. De Dijkzichtflat is gebouwd in de naoorlogse woningnood periode met twee liften in één centrale liftschacht. Het was toen gebruikelijk om de liftschachten centraal te bouwen. Dit beperkte de bouwkosten zodat men goedkopere woningbouw kon leveren.

Intussen is het echter bekend dat het bij calamiteiten praktisch is om aan twee zijden van de flat een personenlift aan te bieden. Bij een brand als in de Dijkzichtflat zou men dan nog steeds over een werkende lift beschikken. Woningcorporatie Acantus nam op de dag van de brand direct contact met ons op voor het plaatsen van een noodlift. Naast dat een lift makkelijk is, zijn minder mobiele bewoners afhankelijk van de lift. Ook bij calamiteiten is het van levensbelang dat hulpdiensten gebruik kunnen maken van een werkende lift. Na het bericht van Acantus is ons team direct naar de locatie afgereisd voor een opname van de liftopstelling. Donderdag werd de lift gemonteerd en na de keuring van het Liftinstituut werd de lift op vrijdag in bedrijf gesteld. 

Keuring van de noodlift

Bij het plaatsen van een tijdelijke personenlift wordt de werking van de lift altijd gekeurd door een daartoe gecertificeerde partij. Het Liftinstituut is zo’n partij en keurt regelmatig onze noodliften. Dankzij het goede contact met het Liftinstituut kunnen wij snel schakelen wanneer een lift met spoed geleverd moet worden. Naar verwachting zal het nog zeker enkele weken duren voordat de schade aan de liftschacht hersteld is. Onze noodlift is dan ook meer dan welkom bij de bewoners. We zijn trots dat we bewoners in noodsituaties als deze kunnen helpen met een tijdelijke lift. Dankzij de samenwerking met de woningcorporatie en het Liftinstituut zijn wij in staat met passende spoed snel te reageren op de noodsituaties.

Meer weten over onze noodliften?